Om Anders

Dr. Anders Dræby

Hvem er jeg?

Alle kan have brug for en ledsager til at komme videre med deres liv eller deres profesionelle udvikling.


Hos mig vil du finde en nærværende og livsklog samarbejdspartner, der kan hjælpe dig på rette vej (Foto: Leif Tuxen)


Terapeuten Anders

Jeg er først og fremmest en meget nærværende og engageret samtalepartnier, der er rummelig og trækker på en stor livsvisdom. Mange af mine klienter har fået forandret deres liv og har fundet deres egen vej igennem livet..Flere af dem kontakter mig flere år efter samtalerne for at fortælle om, hvordanforløbet gjorde en varig forskel i deres liv.


Jeg har mange års professionel erfaring med at hjælpe folk med livsproblemer og psykiske lidelser. Jeg har en international uddannelse i eksistentiel terapi og supervision på det højeste niveau i verden (Klinisk doktorgrad). Desuden underviser jeg i eksistentiel terapi og supervision på New School of Psychotherapy and Counselling i London, der er verdens mest velrenommerede institition på området, og jeg superviserer psykologer, læger og terapeuter fra hele verden. Det indebærer, at mit arbejde er kvalitetssikret og dybt professionelt.


Mennesket Anders

Hos mig møder du et menneske, de fleste beskriver som en rar og rolig person. Jeg er et indlevende menneske, der er meget nysgerrig og aldrig bliver aldrig træt af at lære noget nyt. 


Jeg har en højt udviklet intuition og bevidsthed, og mine klienter beskriver mig som empatisk og lyttende. Jeg har en stor indsigt i livets forskellige veje, stadier og kringelkroge.


Filosoffen og forskeren Anders

Min tilgang til terapi har en speciel kvalitet, fordi jeg også har en filosofisk baggrund. Det betyder, at jeg er i stand til at følge dine oplevelser og problemer uden at skulle klemme dig ind i psykiatriske diagnoser eller psykologiske kategorier. Min baggrund i psykologi og sundhedsvidenskab betyder, at jeg samtidig har et godt greb om det sundhedsmæssige og det psykologiske. 


Jeg har en bred praksisfilosofisk baggrund, og  jeg forstår terapi, supervison og coaching som en filosofisk livskunst. Livskunst handler grundlæggende set om at lære kunsten at leve livet med livsvisdom og livsduelighed, hvilket er blevet en stor mangel for mange mennesker i det moderne samfund.  Som filosof er jeg i stand til at følge dig på en dybdegående og livsforandrende måde. Mit mål er, at du overvinder dine udfordringer, finder din egen retning i livet og bliver tilfreds med dit liv.


De senere år har jeg desuden arbejdet med forskning i eksistentiel terapi, og jeg er tilknyttet Existential Research Academy i London. Det betyder, at jeg ved, hvad der virker i terapi. Jeg tilbyder dig derfor ikke bare en snak om dine problemer, og du får heller ikke nogle simple redskaber og øvelser at arbejde med. Jeg tilbyder dig derimod en ledsager, der har en dybdegående indsigt i livet. Jeg har ikke alene arbejdet med livets store spørgsmål gennem mit forfatterskab. 


Min baggrund

Jeg har arbejdet med udvikling af mennesker, siden jeg var 19 år. For mig har spørgmålet om, hvordan man i praksis hjælper andre mennesker til at vokse i livet altid været vigtigt. Jeg fungerede i mange år som leder af den psykologiske rådgivning ved Aarhus Universitet, og jeg har en bred erfaring med psykoterapi, supervision og coaching. Min praksiserfaring omfatter alle typer af udfordringer, eksistentielle problemer og psykiske lidelser.

Min uddannelsesbaggrund er:


  • Professionsdoktorgrad i eksistentiel terapi og supervision, international specialistuddannelse fra NSPC og Middlesex University London
  • Postgraduate certificate i psykoterapi, Regent's University London
  • KA-tilvalgsuddannelse i Anvendt psykologi, Aalborg Universitet
  • BA-tilvalgsuddannelse i Almen psykologi, Aalborg Universitet
  • Master i Humanistisk sundhedsvidenskab, Aarhus Universitet
  • Cand. Mag. i filosofi og idéhistorie, Aarhus Universitet


Samtidig har jeg praksisuddanelse i coaching, sygepleje og vejledning. Jeg er medlem af Society for Existential Analysis, Federation for Existential Therapy in Europe og Dansk Psykoterapeutforening.


Hvem er du?

Du kan være hvem som helst. Jeg arbejder med alle typer af mennesker, der er interesseret i at finde vej i sig selv og deres liv. Gennem årene har jeg haft mange klienter, der  for eksempel har været psykologer, læger, terapeuter, coaches og ledere eller forfattere, intellektuelle, forskere og kunstnere.Jeg møder dog også mange, der bare er søgende i deres liv, eller som har en helt anden baggrund, og jeg arbejder med alle aldersgrupper fra teenagere på 15 år til pensionister i 70'erne.


Anders Dræby, tlf: 3048 7320, email: anders@livsduelig.com

EKSISTENTIEL TERAPI


Professionel samtale giver mulighed for at skabe forandring til det bedre. Jeg opfatter ikke lidelse, udfordringer og problemer som noget negativt i sig selv, for de kan åbne for positive forandringer i vores liv og skabe større livstilfredshed og livsudfoldelse. Ofte sidder vi fast i vores eget hamsterhjul, og vi kan have svært ved at bryde ud af vores egne livsmønstre og horisonter. Den professionelle dialog giver en mulighed for at standse hamsterhjulet og skabe nye horsionter og mønstre.


Jeg sørger altid for at have min menneskelighed med mig i samtalerne. Der er ikke nogen erfaring, som du ikke kan dele med mig, ingen frygt, vrede eller sorg som jeg ikke kan forstå, ingen udfordring eller lidelse som jeg ikke bekymrer mig om..


Jeg arbejder ud fra et etisk kodeks:


1. RESPEKT

Enhver klient bliver behandlet med høflighed, værdighed og respekt som individ


2. TAVSHEDSPLIGT

Jeg beskytter klienternes fortrolighed og overholder tavshedspligt i overensstemmelse med dansk lovgivning om tavshedspligt.


3. KLIENTERNES INTERESSER KOMMER FØRST

Terapi, coaching og supervision udføres altid i kleintens bedste interesse. Samtaler gives i det omfang og i den tidsperiode, der er nødvendig for klientens velvære. Varighed af samtaleforløb aftales altid med klienterne ud fra deres interesse.


4. PROFESSIONEL ANSVARLIGHED

Jeg yder altid professionel bistand med det højest mulige professionelle ansvar og ud fra de højest mulige etiske standarter


Anders Dræby: anders@livsduelig.com 

MIN PROFESSIONELLE ETIK

Copyright © All Rights Reserved.