Spørgsmål til dig selv


EKSISTENTIEL TERAPI1. Fysiske dimension

Hvis du ikke kan opnå alt her i livet, hvad er så de 5 vigtigste ting for dig at stræbe efter at opnå, mens du stadig lever - hvad vil du helst have gjort, inden du dør? Hvordan vil det være at kunne se tilbage på et liv, hvor du ikke forfulgte disse 5 ting? Og et liv hvor du gjorde?

 

 

2. Sociale dimension

Hvornår har du en tilbøjelighed til at ville sætte dagsordenen og have din vilje over for andre? Hvornår har du en tendens til at følge efter andres meninger eller underlægge dig normerne i en gruppe? I hvilke sammenhænge bestræber du dig på at indgå i et ligeværdigt samarbejde med andre? Hvad er forskellen på situationerne og din oplevelse af de tre måder at forholde dig til andre på?

 

 

 3. Private dimension

Tænk på en situation, hvor du tog ansvaret for dine egne valg. Tænk også på en situation, hvor du overlod ansvaret andre mennesker. Hvad er forskellen på din erindring af de to situationer – og din opfattelse af dig selv? Hvornår er du mest tilbøjelig til at tage ansvaret for dit eget liv, og hvornår er du mest tilbøjelig til at overlade ansvaret til andre?

 

 

4. Åndelige dimension  

Hvad er de fem vigtigste værdier, min forældre havde (dem begge eller en af dem)? Hvilke af disse værdier har jeg taget til mig? Hvilke værdier tager jeg afstand fra? Er der nogle af deres værdier, som jeg plejede at tilslutte mig, men som jeg ikke længere deler? Er der nogle af deres værdier, som jeg førhen tog afstand fra, men som jeg nu deler?

Hvad forestiller du dig, der sker efter døden? Hvordan påvirker det din måde at leve livet på?


Copyright © All Rights Reserved.